Qingdao

Vi fick för oss att vi skulle ta en semesterresa till kuststaden Qingdao i Shandong-provinsen. Vid sidan av att vara en stor industristad är det också en kinesisk badort. Tyvärr var biljetterna på nattåget slut så det blev att flyga dit.Hotellet var lite av en besvikelse med ganska högt pris, men ganska långt från stan, lite äckliga rum och enbart kinesisk frukost (för den som inte provat det kinesiska frukostköket kan det sammanfattas med att det är ungefär som att äta lunch eller middag, vilket man - i alla fall vi - inte känner för på morgonen).Själva Qingdao var dock en rolig upplevelse. Här har barnen klättrat upp på en udde som var tillgänglig under lågvatten för att sedan försvinna under havsytan under högvatten.Fanns även en hel del roliga promenader i staden. Här är en restauranggata där vi bl.a. hittade goda pannkakor med glass och frukt för en billig penning.
I Qingdao fick vi återigen uppleva att bli totalt utstirrade och att bli fotograferade hela tiden, särskilt Miriam och Alfred verkar kineserna tycka är spännande fotoobjekt.Ska man säga nåt negativt om stränderna var att några av dem var skitiga. Lyckligtvis var vår närmaste strand (inte den som är ovan på bilden) den renaste. Badandet var nog resans höjdpunkt.Mitt i stan åt havet låg denna pir som var kul att promenera utefter.Strandpromenaden var också en av de stora behållningarna med resan. Lyckligtvis har barnen vant sig vid att när vi är på semester så blir det mycket gående.Den första kvällen sammanstrålade vi med Carl och Kerstin som ockå var på semester i stan med sina barn. Ovetandes om varandra hade båda familjerna spanat in Qingdao som semestermål. Vi åt en god och trevlig middag tillsammans på en restaurang utanför det stora ölbryggeriet.Maten bestod av havets läckerheter, bland annat sjöborre. Alfred var den av barnen som uppskattade maten mest.Ett ålderstecken om något var att jag för första gången kände att solljuset var påfrestande och var därför  tvungen att införskaffa solglasögon. Å andra sidan ser man ju ganska cool ut när man har dem på sig.Vi drack också en av de godaste kopparna te vi har fått i Kina. Så här glad ser man ut så. Det var ett svart te med mycket honung. Barnen fick en slant med uppdraget att gå iväg och köpa vad de ville. Alla kom tillbaka med var sin påse popcorn (?).En av dagarna var vi uppe i tv-tornet och fick en fin utsikt över staden.

Sammanlagt var vi där en långhelg, vilket kändes lagom. Tillbakaresan till Peking gick med snabbtåg, vilket tog sex timmar. Bättre komfort på tåget än vad man får i Sverige. 

Om några dagar bär det av mot Stockholm.

/Ulf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0