Silver fox cave

För ett år sedan försökte vi göra en utflykt till Silver fox cave men hittade aldrig rätt. Istället blev vi åkandes hela femte ringvägen runt men en bil som var tvungen att ha vatten påfyllt varannan kilometer. Det var då. I år för att lyckas göra utflykten anmälde vi oss till River gardens busstur till denna attraktion. För att resan skulle bli av behövdes det 8 anmälda. Ulf och Miriam kunde inte följa med. Edvin, hans klasskompis Roger, Alfred och jag var uppskrivna. Dagen innan var det fortfarande bara vi?! Men tack och lov fick vi med familjen Pers och resan blev av. I sista stund kom det faktiskt också en amerikansk familj.



Edvin, Roger och Alfred utanför ingången. De  naturliga grottorna upptäcktes 1991 av gruvarbetare.



På väg nerför.




Gångarna var fyllda med stalaktiter och stalagmiter som var upplysta av grönt och rött ljus. Alla formationerna hade fått namn efter vad de liknade. Man måste dock i vissa fall ha mycket fantasi för att se vad de föreställde.




Nere på grundvattensnivån fick vi åka en liten båt med en kvinna som drog oss runt bland de vattenfyllda grottorna. Vattnet var helt klart och drickbart. Guiden berättade att byborna pumpar upp vatten härifrån som sitt dricksvatten.



Trots att vi har haft kameran i ett antal år fick jag först under utflykten veta att man ställer in på den att man tar i mörker. Men då måste kameran och motivet var extra stilla. Inte helt lätt. Men bakom Alfred kan ni skymta stalagmiter.



Picknick under jord.




Innan sista trapporna till markplan fick vi åka ett gruvtåg. Det var ganska läskigt när tåget skakade fram i mörker. Man kunde lätt föreställa sig stup utmed sidorna.




För personalen på plats och andra intresserade fanns det ett utomhusgym att aktivera sig på. Det var ganska skönt att röra på kroppen i solskenet innan den nästan två timmar långa bussfärden hem.


/Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0