The Haygoods och besök från Sverige

Förra fredagen var det dags att uppleva Ulfs födelsdagspresent samt barnens julklapp; biljetter till The Haygoods. The Haygoods är en artistfamilj från USA som består av 7 bröder och en syster. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss. Det skulle kunna vara trallande syskon såsom Sound of Music eller smörigt pojkband á la The Hanson Brothers.  De visades sig dock vara ett gäng underhållare som gav järnet och hade roligt på scen.
De spelade många olika instrument, sjöng och dansade. Bröderna steppade och systern spelade harpa. Till kinesernas stora förtjusning sjöng de bland annat en kärlekssång till alla vackra kinesiska flickor och tog då upp en tjej ur publiken.
Under kvällen sprang artisterna ut i publiken och showade. Vi satt så till att de flertalet gånger kom fram till oss. Och Ulf fick ta emot samma fråga: Where are you from?
Dagen därpå anlände min storebror Nils till Beijing. Han var på tjänsteresa men hade möjlighet att komma en dag tidigare för att hälsa på oss. Här sitter vi på en av våra favoritrestauranger i stan; In & Out.
Vi tog en utflykt till Hohai som nu på vintern är ett populärt mål för mängder av människor att staka sig fram över isen på stolar med fastsurrade eller limmade medar. Vid en kant av dammen var det dessutom en vak uthackad för vinterbadare. Tyvärr var det inga där när vi promenerade runt.
Det är alltid kul att vandra runt i hutongerna och hitta nya små gränder att undersöka. Runt hela Beijing rivs dessa traditionellt byggda områden för att ge plats åt moderna flervåningshus. Detta område är dock ett populärt turisistmål och flertalet hus är nu renoverade. Tyvärr innebär det att invånarna sakteliga byts ut från fattigare familjer till rika kineser eller västerlänningar som gärna bor i en omgjord hutong.

Det var en härlig helg. Idag är det fredag och nästa helg är på ingående. Ulf är bortrest till Hainan på tjänsteresa. För honom blir arbete kombinerat med sol och bad. Vi andra tänker åka till Nanshan och åka skidor.

Trevlig helg,
Ingeborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0