Thailand, del 1 - Bangkok

Strax före jul bar det av på semester till Thailand. bort från luftföroreningar och kyla i Peking mot tropisk värme och friska vindar.  



Vi bodde två nätter på Shanghai Mansion inne i Chinatown av Bangkok. Utan tvekan en av häftigast designade hotellen man varit på; som Shanghai på 30-talet men i en 2000-talsversion. Allt väldigt genomtänkt.



Vi hade bara en dag för turistande i Bangkok. Vi försökte komma in i det kungliga palatset, men det pågick nån process precis då så vi fick inte komma in. Istället blev vi övertalade att ta en moppe-taxi som skulle göra en sightseeingtur. Det pris vi skulle betala var löjligt billigt. Anledningen visade sig vara att han fick sina egentliga inkomster av att vid sidan av att visa oss sevärdheter också köra oss till affärer där turister ska handla av lokala köpmän - vilka betalde chauffören om han lämnade oss där och ännu mer om vi handlade. Ett par timmar stod vi ut innan vi tackade för oss och hoppade av. 



Nåväl, det blev ändå några riktiga sevärdheter, särskilt tempel. En dag tillåter ju inte så mycket turistande så det känns som att Bangkok fortfarande är en huvudsakligen vit fläck för oss. Huvuddelen av det som återstod av dagen vandrade vi runt i de smala gränderna i de kinesiska kvarteren.



De kinesiska kvarteren fullkomligt kokade av liv och rörelse. Barnen tyckte väl att det var kul, men det är framförallt vi vuxna som mest går igång på trånga, livliga gränder.

Nästa morgon klockan nio stod en långfärdstaxi utanför hotellet och väntade på att ta oss vidare mot kusten och nya semesteräventyr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0