Sista försommaren i Peking

Det här kommer bli en av våra sista blogginlägg från Kina. Efter fem fantastiska år i Peking flyttar vi i augusti vidare till nya äventyr i Köpenhamn. Får se om det blir nya uppdateringar på bloggen i någon form från Danmark.
Denna gång handlar i alla fall texten om de tre första veckorna i juni 2013. Det har varit intensiva veckor för hela familjen. Barnen har spurtat i skolan, Ulf har haft flera rapporter som behövt slutföras och Ingeborg har haft sina studier. Tillsammans har vi också fått börja förbereda avfärden till Danmark.
 
Den första juni var det internationella barnens dag. Vi hade blivit inbjudna till vår kompis Julia som driver en eftermiddagsskola för kinesiska barn i Shunyi. Tillsammans med en pakistansk familj, Miriams finska bästis Kira och Alfreds amerikansk-kinesiske vän Steven utgjorde vi det exotiska inslaget i det firande Julia anordnade på skolan.   
 
 
 
 Här är några av de kinesiska barnen. Firandet gick ut på uppträdanden och lekar, samt att vi exotiska inslag berättade något från våra hemländer som Julia översatte för barnen.
 
 
Den 6e juni var det nationaldagsfirande på ambassaden med massvis med folk; såväl kineser, svenskar som personer från andra länder. Det fanns några oroväckande märka moln, men regnet uteblev lyckligtvis.
 
 
 
För andra året i rad spelade ABBAs "bakgrundsband" förstärkta med lite yngre förmågor. Precis som förra året var det en succé.
 
 
Den efterföljande helgen var vi bjudna till våra vänner Lei och Peter på lunch, vilken intogs på en restaurang i stan. Efteråt gick vi hem till dem på en cheesecake och lite te. De bor förövrigt högst upp i en av Pekings högsta byggnader och har en fantastisk utsikt.
 
 
 
Sen var det dags för Alfred att gå ut MSB. Här ser ni en bild från ceremonin med avgångsklassen. Alfred höll bland annat ett fint tal för alla närvarande. Innan detta hade alla skolans elever haft en uppvisning i aulan där modiga kunde få uppträda. En av dem var Miriam som dansade solo inför hela skolan inklusive ett stort antal föräldrar. Även Miriam slutar nu på MSB.
 
 
 Här ser ni de två f.d. MSB-eleverna. Till hösten kommer de och Edvin börja på Oesterbro International School i Köpenhamn.
 
 
 Det har varit en hel del avsked under senaste tiden. Ovan är från när Luni och Ke bjöd oss på middag en kväll i Lido.
 
 
 Edvin medverkade i niornas pjäs på Harrow. Eleverna har på egen hand vidareutvecklat en skräcknovell och förlagt handlingen till Kina. Edvin spelade en student som berättar skräckhistorier men sen själv försvinner efter att ha utsatts för ondskefulla krafter. 
Idag på förmiddagen hade Edvins skola sin Speechday, som får ses som den officiella avslutningen på skolåret. Finast var när kören sjöng "En vänlig grönska" på bruten svenska.
 
 
Efter Speechday träffade vi våra vänner David och Jady med barn på ett ganska nytt köpcentrum inne i stan. Det var av det futuristiska slaget med mycket spektakulär konstutsmyckning, bland annat de här figurerna. Förutom Miriam syns Lily på bilden.
 
 
 
 David och Jady bjöd oss på en fantastisk lunch i köpcentrumet. Här ovan ser ni hela gänget.
Imorgon ska vi se om vi kan köpa en ny cykel till Alfred. Det fanns plats för en sådan i den container som vi kommer skicka till Danmark.
 
/Ulf
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Michael

Trevligt. Hoppas ni reggat AndreassoniDanmark redan :)

2013-06-24 @ 11:54:14
Postat av: Kristin

Å vad spännande! Välkomna tillbaka till Europa! Stor kram

2013-06-25 @ 09:15:37
URL: http://brysselpyssel.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0